Design a site like this with WordPress.com
Get started

Digital trends II 

Tendințe actuale privind digitalizarea relațiilor sociale, familiei și a timpului liber, ediția a doua

Bine ați venit pe pagina dedicată conferinței Digital Trends ! Scopul conferinței este de a încuraja cercetarea științifică de calitate în domeniul digitalizării diferitor arii din viața copiilor și a familiei și de a crea un context favorabil diseminării rezultatelor cercetărilor actuale axate pe acest subiect atât la nivel național, cât și internațional. Temele agreate sunt cele care adresează implicațiile folosirii tehnologiilor digitale pentru viața copiilor (0-18 ani), în diverse domenii: viața de familie, grup de prieteni, educație și școală, timp liber, participare civică, siguranță pe internet, competențe digitale.


Unde și când?

Conferința o să aibă loc pe Strada Avram Iancu 68 din Cluj-Napoca în data de 13 și 14 octombrie!

Cine poate participa?

Pot participa membrii comunității academice, inclusiv studenții, sau membrii comunității profesionale ce au interese către domeniul digitalizării. Deși vă încurajăm să veniți cu propriile contribuții, acceptăm și persoane ce doresc doar să vizualizeze conferința! Dacă doriți doar să vizualizați vă rugăm să intrați aici.

Aș vrea să prezint, ce pot prezenta?

În primul rând urmărim lucrări academice ce abordează tema digitalizării însă nu numai! Dacă activați în domeniul educației sau în industrii cu interese spre acest domeniu vă încurajăm să ne prezentați situațiile cu care vă confruntați sau treburile actuale din domeniul în care activați!

Dacă nu sunt membru al comunității academice, pot prezenta?

Desigur! Dacă activați în domeniul educației sau în industrii de interes pentru viața digitală a tinerilor, vă încurajăm să ne prezentați situațiile cu care vă confruntați sau tendințele actuale din domeniul în care activați!

O să fie activități în care pot participa activ?

Da! Vor avea loc mai multe workshopuri cât și sesiuni în care puteți vorbi și adresa întrebări unor persoane de interes în domeniul digitalizării.

Nu sunt din Cluj și vreau să vin fizic, îmi este oferită cazare?

Da, am cerut locuri în căminele universității! Cazarile se vor face în limita locurilor disponibile, și în ordinea inscrierilor!

Publicare?

Pentru cei ce doresc să dezvolte subiectul prezentat într-un articol, intenționăm să publicăm lucrările aferente prezentărilor conferinței într-un volum dedicat. Lucrările pot fi redactate în română însă, dacă este posibil, încurajăm redactarea acestora în engleză. Deadline pentru trimiterea contribuțiilor  (instrucțiuni de redactare/template).


Ai o prezentare și ai dori să participi la conferință?

Poți să contactezi persoana responsabilă cu înregistrările la adresa cosmin.ghetau@ubbcluj.ro sau poți să apeși pe butonul înregistrare și să completezi formularul. Avem nevoie de numele tău, afiliere (universitatea sau instituția/firma pentru care lucrezi), titlul prezentării și o scurtă descriere a acestei prezentări. Noi te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a-ți confirma oportunitatea de a prezenta!

Termenul limită pentru înscriere: 30 septembrie


În organizarea conferinței sunt implicate două mari proiecte europene axate pe influențele tehnologiei asupra copiilor!

DigiGen este un proiect european de cercetare ce dorește să aducă cunoștințe semnificative cu privire la modul în care copiii și tinerii folosesc Tehnologia Informației și a Comunicațiilor (TIC) cât și cum sunt afectați aceștia de transformările tehnologice din viața lor de zi cu zi. Cercetarea își propune să descopere atât efectele dăunătoare, cât și cele benefice ale tehnologiei în viața de zi cu zi a copiilor și tinerilor (digigen.eu).

Inițiativa pentru o siguranță în mediul online la nivel european (European Safe Online Initiative) este un concept derivat al Inițiativei Flamande de Siguranță în Mediul Online (Flemish Safe Online Initiative) aplicată în contextul mai larg al Uniunii Europene și în special, în cadrul a cinci țări ale UE: Belgia, Bulgaria, Cipru, Grecia și România.

În cadrul acestui proiect, diverse asociații și instituții de învățământ își aduc propriile cunoștințe și experiențe pentru a construi un program pentru educarea părinților și educatorilor cu scopul conștientizării riscurilor și oportunităților pe care noile canale de media le oferă copiilor (europeansafeonline.eu).



Organizații prezente

Join the Community

Vrei să fi primul ce află cele mai noi informați despre conferințele DigitalTrends sau cele ale partenerilor noștii? Urmărește-ne și pe rețelele de socializare!

See you at the conference!

*Mulțumiri site-ului și echipei StorySet, toate reprezentările grafice sunt preluate de pe site-ul lor! Pentru mai multe detalii accesați Storyset unde puteți regăsi graficele folosite de noi și multe altele!

Contact

Adresa:

B-dul 21 Dec. 1989 Nr. 128, Cluj-Napoca 400604

Telefon:

+ 40771373150

E-mail:

cosmin.ghetau@ubbcluj.ro